Kupovina tag uređaja

Ako vam se sviđa ideja o izbegavanju gužvi na naplatnim rampama, TAG uređaj je idealan izbor za vas. Sava Car osim, pružanja usluga tehničkog pregleda, svim svojim klijentima pruža mogućnost da kupe ENPay tag uređaj. Naši zaposleni će vam pružiti sve potrebne informacije o ENP sistemu i aktiviranju uređaja.

Šta je tag uređaj?

Tag je uređaj za elektronsko plaćanje putarine uz pomoć koga je plaćanje beskontaktno, i zahvaljujući kome vaše vozilo prolazi bez zaustavljanja na naplatnoj stanici u posebno obeleženoj ENP traci. Korisnik sam određuje sumu koju želi da uplati kao dopunu (pripejd sistem), i to može izvršiti samo na određenim benzinskim stanicama. Nepotrošena sredstva ostaju na uređaju, i  potrebno je biti uvek na oprezu sa preostalim stanjem kako ne biste došli u situaciju da nemate dovoljno uplaćenih sredstava za prolazak kroz naplatnu stanicu.

Zahvaljujući ENPay tag uređaju više nećete morati da brinete. To je jednostavan postpaid sistem gde putarinu plaćate tek nakon potrošnje na kraju meseca, a ne unapred i na taj način nemate zarobljena sredstva. 

Takođe vredno je pomenuti da je po novom zakonu, od 01.04.2023, 6% jeftinija putarina prilikom svake naplate ako koristite tag uređaj. Plaćanje se vrši putem ENPay aplikacije koju je potrebno da instalirate na Vaš mobilni telefon i povežete sa uređajem. Proces je izuzetno jednostavan. Aplikacija podržava Mastercard, Maestro, Visa i DinaCard platne kartice, i nema dodatnih troškova. Naravno, na kraju obračunskog perioda se naplaćuje samo onoliko koliko ste potrošili.

Tehnički pregled Sava Car omogućuje da kupite ENPay tag uređaj kako biste obezbedili sebi lagodno putovanje bez zastoja.

ENPay tag uredjaj
ENPay tag uredjaj

Registracija novog tag uređaja

  1. 1. Na Vašem mobilnom telefonu skinite aplikaciju ENPay dostupnu za Android, iOS, Huawei
  2. 2. Pristupite procesu registracije naloga, ukoliko nemate isti
  3. 3. Na email adresu, koju unesete tokom procesa registracije naloga, dostavićemo Vam TOKEN koji služi za aktivaciju novog ENPay naloga
  4. 4. Kreirajte lozinku
  5. 5. Korak po korak popunite svoje podatke
  6. 6. Registrujte platnu karticu (odobrite plaćanje/rezervaciju 1,00 RSD)
  7. 7. U delu KUPLJENI TAG-ovi odabrite opciju Prekonfigurisati TAG. Automatski će vam se aktivirati kamera kojom ćete skenirati QR kod koji ste dobili uz ovaj tag. 
  8. 8. Unesite registarske tablice, odaberite kategoriju, priložite sliku saobraćajne dozvole i potvrdite unos podataka
  9. 9. Sačekajte do 24 sata da se Vaš tag uređaj sistemski aktivira i da bude spreman za korišćenje
  10. 10. Napomena: Vaš ENPay tag se ne vezuje za registarsku oznaku vozila (tablice) – u pitanju je univerzalni tag koji možete koristiti u bilo kom putničkom vozilu, odnosno vozilu koje koristi autoput u skladu sa propozicijama I kategorije putarine