Zakazivanje termina tehničkog pregleda

Izaberite jedan od slobodnih termina za tehnički pregled u kalendaru.

Linija 1

Linija 2

Tehnički pregled zakazivanje

Online zakazivanje tehničkog pregleda

Odlazak na tehnički pregled vozila predstavlja jednu od obaveza koju je svaki vlasnik vozila zakonski dužan da ispuni u toku godine. Iako je zbog novih pravilnika uobičajeno trajanje pregleda u proseku 30 minuta, cela procedura ume da potraje mnogo duže. Sve to zajedno zahteva pažljivo planiranje obaveza u kalendaru kako bi tehnički pregled, a potom i registracija bili na vreme završeni.

Pored vremena, podjednako je važno isplanirati saradnju sa pouzdanim partnerom koji će omogućiti da cela procedura bude realizovana brzo i efikasno. Dobra vest je da je upravo Sava Car pouzdan partner kakvog ste tražili. Naš sajt vam kroz samo nekoliko klikova nudi opciju pouzdanog zakazivanja termina za obavljanje tehničkog pregleda u Sava Car-u.

Uštedite sebi vreme – isplanirajte svoje obaveze pametno! Samo nekoliko trenutaka vas deli od slobodnog termina za tehnički pregled.

Naši zaposleni će se pobrinuti da vaše vozilo bude potpuno pregledano u najkraćem mogućem roku, jer obavljanje tehničkog pregleda vozila u Sava Car-u traje u proseku 30 minuta. Nakon što obavite tehnički pregled, vaše vozilo je spremno i za registraciju.

Naš sajt vam nudi sve potrebne informacije o celokupnoj proceduri registracije vozila i cenama naših usluga. Budući da je tehnički pregled obavezan korak za sva vozila pre registracije, u nastavku smo izdvojilinajvažnije informacije.

Šta je tehnički pregled vozila?

Tehnički pregled vozila je skup aktivnosti kojim se utvrđuje tehnička ispravnost uređaja i opreme vozila.

To je obavezan korak da bi vozilo bilo registrovano, odnosno da bi bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Da bi se omogućilo da vozilo učestvuje regularno u saobraćaju, neophodno je da vozilo ispunjava sve tehničke uslove i pravila propisana domaćim zakonodavstvom, pre svega Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila.

Tehnički pregled online zakazivanje
Tehnički pregled online

Koliko vrsta tehničkog pregleda postoji?

  • redovni (godišnji ili šestomesečni),
  • vanredni,
  • kontrolni tehnički pregledi.

Redovnom godišnjem tehničkom pregledu vozilo se podvrgava pre upisa u jedinstveni registar vozila, odnosno izdavanja registracione nalepnice.

Ovaj pregled se može izvršiti do 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju vozila.

Vanredni tehnički pregled se obavlja nakon izvršenih popravki vozila kod kojeg su (u saobraćajnoj nesreći, ili na drugi način) oštećeni vitalni sklopovi i uređaji koji su bitni za bezbedno učestvovanje vozila u saobraćaju, pored toga predviđen je i za vozila koja nisu bila u voznom stanju, kao i za isključena vozila zbog tehničke neispravnosti koja je utvrđena na kontrolnom tehničkom pregledu.

Kontrolni tehnički pregled se vrši po nalogu ovlašćenog lica Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno inspektora za drumski saobraćaj, radi kontrole tehničke ispravnosti vozila.

Koja dokumentacija je neophodna za obavljanje tehničkog pregleda?

Prilikom izvršavanja redovnog i vanrednog tehničkog pregleda vozila, klijent na uvid dostavlja:

  • saobraćajnu dozvolu (odnosno Potvrdu o privremenoj registraciji ili Potvrdu o registraciji)
  • ličnu kartu (strani državljani dostavljaju drugi odgovarajući dokument o identitetu)

Tehnička ispravnost vozila se overava nakon što se utvrdi da vozilo poseduje sve propisane uređaje i opremu i ako zadovoljava sve tehničke uslove i pravila za uređaje i opremu.

Online zakazivanje tehnickog pregleda
Zakazivanje tehničkog pregleda

Šta je bitno da znate u vezi tehničkog pregleda?

  • Ako je klijent izgubio saobraćajnu dozvolu, obavezan je da na uvid dostavi Uverenje o upisu u jedinstveni registar vozila.
  • Ako se obavlja tehnički pregled novoproizvedenih vozila koja se prvi put registruju, klijent dostavlja Potvrdu o saobraznosti.
  • Za prepravljena i pojedinačno proizvedena vozila za koja nije izdata Potvrda o saobraznosti, kao i za kompletirana vozila koja se prvi put puštaju u saobraćaj u Republici Srbiji, klijent dostavlja Uverenje (Potvrdu) da vozilo ispunjava propisane uslove;
  • Za vozila koja imaju ugrađen pogon na alternativna goriva klijent dostavlja na uvid Potvrdu o periodičnom pregledu ovih uređaja ili Potvrdu o saobrazanosti.
  • Ako se obavlja vanredni tehnički pregled vozila koje je isključeno iz saobraćaja i kome su oduzete registarske tablice, klijent dostavlja Potvrdu o oduzimanju registarskih tablica.

LOKACIJA

RADNO VREME TEHNIČKOG PREGLEDA

Ponedeljak—Petak: 08.00-19.00

Subota: 08.00-14.00

 

RADNO VREME KONTAKT CENTRA

Ponedeljak—Petak: 08.00-19.00

Subota: 09.00-14.00